Özel Plaka Nasıl Alınır? Özel plaka fiyatları, tahmin ettiğiniz gibi yüksek ve erişilemez rakamlarda değil. 3 Harfli özel plaka alarak aracınıza takabilir, kendinizi daha da özel hissedebilirsiniz.
Her ne kadar Engelli Araç Fiyatlarını güncel bir şekilde yayınlayıp listelesek de, otomobillerini yeni alan takipçilerimizin bu konuda yoğun soruları geldiği için konuyu kapsamlı bir şekilde ele alalım istedik.
Konu Başlıkları
Özel Plaka Nasıl Alınır?
Özel Plaka Nasıl Alınır? Özel plaka alıp kullanmak için öncelikli şart plakanın boşta olması. Aksi durumda aracın üzerinden söküp plakasını almak gibi bir şansınız yok. Ancak araçla beraber plakasını satın alabilirsiniz. Özel plaka almak için, geçtiğimiz dönemlerde online sorgulama ekranları oluyordu. Fakat, günümüzde bu yöntemi uygulayan İl kalmadığı için eski klasik yönteme göre hareket etmek zorundasınız. Yöntemlere geçmeden önce, Özel Plaka Nedir? bilgisi olmayanlar için detaylandıralım.
Özel Plaka Nedir?
Özel plaka, otomobil kullanıcılarının araçlarına takmak istedikleri seçilmiş kombinasyonlardır. Adının ve soyadının baş hafleri, doğum tarihleri gibi detayları araçlarının plakası haline getirirler. Tabi, bu işlemi yapabilmek için bazı prosedürleri yerine getirmek ve hatırı sayılır bir rakam ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Özel Plaka Başvurusu Nereden yapılır?
Özel Plaka Başvurusu Nereden yapılır? Özel plaka başvurunuzu İl Trafik Tescil Müdürlüğünüze yapıyorsunuz. Adres bilgilerinizi kayıtlı olduğu ilin tescil müdürlüğüne giderek, talebinizi iletebilirsiniz. Aldığınız plaka adınıza tahsis edilir ve noterdeki satış aşamasında karşınıza çıkar. Bu sayede aldığınız araca noterden sırayla tahsis edilen kombinasyon yerine, sizin almış olduğunuz plaka takılır.
Özel plaka başvurunuzdan sonra, sizlere aktarılan ücreti; Polis Vakfına bağış olarak yatırıp, satın alabiliyorsunuz.
Emniyet sonraki süreç nedir?
Emniyetteki prosedürle tamamlandıktan sona Notere gitmeniz gerekiyor. Satın almış olduğunuz yeni aracı, noter üzerinize geçirirken Emniyetin düşmüş olduğu not karşısına çıkacaktır. Bu sayede, noter size sıradan plaka vermek yerine, emniyetin ayırmış olduğu plakayı tahsis edecek.
Noterden sonra ne yapacağım?
Noter, aracın satış işlemlerinden sona sizlere bir evak verecek. Bu evrağın üzerinde plakanız da açık bir şekilde yazıyor. Bu evrakla birlikte il ya da ilçe şöförler odasına gideceksiniz. Evrakı oraya taktim edip, plakanın basılmasını isteyeceksiniz. Daha sona da aldığını plakayı aracınıza takıp kullanmaya başlayacaksınız.
Özel Plaka Fiyatları Ne Kadar?
Özel Plaka Fiyatları, almak istediğiniz harf ve rakamlara göre değişkenlik gösterir. Günümüzde yeni araçlara 3 Hafli plaka tahsis edildiği için, popüler plaka türlerini 3 hafli özel plakalar oluşturuyor. 2 Harfli plakaların neredeyse tamamı eski model araçlarda kullanılıyor. Burada bulunduğunuz il de çok önemli, örneğin İstanbul (34 Plaka) talep fazla olduğu için fiyatın en yüksek olduğu il konumunda. Bazı örnekler vermemiz gerekirse rakamlar şu aralıkta…
- 3 Harfli Özel Plaka Fiyatları : 20.000 – 80.000 Aralığında
- 2 Harfli Özel Plaka Fiyatları : 5.000 – 40.000 Aralığında
Özel Plaka Fiyatları ve Nasıl Alınır? konusunda geniş bir içerik hazırladık. Özel Plaka Fiyatları ya da farklı bir konu hakkında aklınıza takılanları bizlere yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.
Arabama kesin alıcam :)=